איך הקבלן דפק אותי
- ayalatal9
- Dec 6, 2015
- 3 min read

חשוב לי מאוד להגדיש כי עיצות אילו ניתנות על בסיס ניסיון אישי בעקבות עשרות שיפוצים שבהן לקחתי חלק בתכנון ובבחירת קבלנים.
כמו כן מי שהוסיף למידע הוא קבלן בשם משה קימחי בסוף תוכלו למצוא את הפרטי ההתקשרות אליו אם תרצו בכך.
הסיבה שבגללה אני עושה זו היא העובדה שאני מרגישה שליחות בעשייה שלי והדאגה למי ששם את כל כספו ויהבו ותולה אותו באדם אחד ועל סמך פגישה אחת מקסימום שתיים בוחר האם לתת לו את המפתח לבית ומאותו הרגע הופך לתלוי בו לחלוטין.
אז הנה כמה טיפים שכדאי ורצוי לבדוק כשבוחרים קבלן:
1. בהנחה שיש לכם כתב כמויות שלחו אותו לכמה קבלנים, עדיף שלושה, כך יהיה לכם ממד התייחסות הוגן ויהיה ניתן לבחון על פי אותם קריטריונים בדיוק כל סעיף שהקבלן רשם. עדיף כמובן שכתב הכמויות יהיה משהו אתם או אדריכל או מעצב הכין והדבר יהיה מצורף להסכם עבודה. את כתב הכמויות יש להוציא למכרז קבלנים. אם אין לכם כתב כמויות בקשו מהקבלן הצעת מחיר על סמך הכנת כתב כמויות.
מלבד המחיר בכל סעיף בכתב הכמויות יש לבדוק את הכמויות עצמן יתכן שכל אחד תמחר כמויות שונות והדבר משפיע על התמחור הכללי.
2. בקשו מהקבלן רשימת לקוחות ממליצים כולל מספרי טלפון, ראשית תבחנו את התגובות הבעות הפנים ותנועות הגוף של הקבלן. מי שיש לו לקוחות מרוצים לא יהסס וימסור מיד לפחות שני מס' טלפון של לקוחות ממליצים.
אל תהססו, תתקשרו למספרים שקיבלתם תציגו את עצמכם ותשאלו שאלות, איך עבר השיפוץ האם האיש הגון, איך התנהג בפתרון בעיות ועוד ועוד.
3. תמחור קבלני- איך בודקים? ישנם מחירונים שנמצאים ברשת כמו מחירון יצחק לוי, המקצוענים או מחירון דקל על אף שזה האחרון מאוד מפורט לסעיפים קטנים ומי שלא יודע לעבוד איתו יכול לטעות מאוד בתמחור. כמו כן ישנו מחיר שוק
וידוע כמה עולה נק' חשמל או נק מים וכו'.
תמחור יכול להיות מאוד מושפע מהקומה של הדירה או ממורכבות להגיע אל הבית.
4. קבלן רשום- בדקו האם הקבלן הוא קבלן רשום ויש לו מס' רישוי בתוקף ועל שמו כך תהיו בטוחים שאתם עובדים עם קבלן שעבר הסמכה ולא עם שיפוצניק שאף אחד לא יודע עליו.
5. ביטוח קבלני- מאוד חשוב שהקבלן מבטח את עצמו ואתכם בפרוייקט שבו הוא עובד, לא סתם ביטוח כללי אלא כזה שכולל כתובת מדוייקת, יש לבדוק שהביטוח מכסה גם אחריות לצג שלישי, אם לדוגמא נגרם לשכן נזק כתוצאה מהשיפוץ אצלכם בדירה הדבר מכוסה.
6. חוזה- יש לחתום על חוזה עבודה שבוא יהיה רשום לפחות תנאי העבודה, תמחור העבודה, סעיף לגבי תוספות ןשינויים
שלא על פי התכנון המקורי. יש להמנע כמה שאפשר מלהשאיר קצוות פתוחים או שטחים אפורים לפחות בכל הנוגע לעניין לוחות זמנים ותשלום.
7. לוחות זמנים- יש לקבל התחייבות של הקבלן ללוחות הזמנים שהם הוא מקבל את המפתח לנכס ותאריך סופי לסיום הפרוייקט ולעגן זאת גם כן בחוזה. מאיזו שעה עד איזו שעה עובדים בכל יום.
רצוי קודם לכן לברר עם העירייה שאילו שעות מותר לעבוד עם כלים חשמליים ולהמנע בהפסקת עבודה בעקבות תלונות השכנים.
8. פריסה לתשלומים- יש קבלנים שעובדים על פי צורת ההתקדמות בפרוייקט באחוזים, יש לעובדים על פי לוחות זמנים, חשוב לבדוק שיש לקבלן יכולת כלכלית ושהוא מסוגל לממן את הפרוייקט ולא מסתמך על הכסף שיקבל מכם תוך כדי השיפוץ, אם אין לקבלן אשראי והוא לא יוכל לקנות חומרים כדי להתקדם בשיפוץ אצלכם זו בעיה חמורה.
9. בעלי מקצוע ופועלים- חשוב להבין עם מי הקבלן עובד האם יש לו פועלים קבועים שעובדים איתו באופן קבע או שהוא אוסף פועלים בצומת, האם יש לפועלים זרים אישורי עבודה, האם הם עובדים על פי הוראות בטיחות בניקיון ושקט יחסי באתר. חשוב שהקבלן יעבוד וישתף פעולה עם בעלי מקצוע אחרים בפרוייקט כדי שאילו יוכלו לעשות עבודתם בצורה מיטבית.
10. רשימות ותמחור להכנות- ישנם בשיפוץ הכנות כמו מערכות לבית חכם או מערכות מיזוג אויר או מערכת אזעקה וגלאי נפח לדוגמא שעל הקבלן לתמחר את עבודת ההכנה שהוא עושה ורק לאחר שמסיים עבודתו יגיעו בעלי מקצוע ויתקינו אביזרי קצה.
מקווה שהטיפים הועילו לכם
אתם מוזמנים ולהגיב ולשאול שאלות
לפרטים נוספים מוזמנים לפנות אליי גם במייל ayalatal9@gmail.com
או בנייד: 054-4445902
לעמוד הפייסבוק של משה קמחי
Comments